Akkujen kennottaminen

 Akkupaketit ja kennottaminen

Onko vanha akkusi aikansa elänyt? Kaipaatko painavan lyijyakun tilalle pienempää ja kevyempää litiumakkua?

Kerro huolesi meille ja suunnitellaan yhdessä sopiva akkupaketti tarpeidesi mukaan! Mittatilaus akkupaketit toimitetaan tarvittaessa sopivan BMS (battery management system) piirin kanssa. Kaikki valikoimamme akut on mahdollista rakentaa sopivan kokoisiksi ja muotoisiksi kennostoiksi.

Kennot liitetään toisiinsa kestävällä ja hyvin sähköä johtavalla nikkelipeltiliuskalla. Työ tehdään mikrohitsauskoneella, jotta liika lämpö ei vahingoita akkuja.

kennotus akkupaketti
Akkukennoilla voidaan rakentaa eri kokoisia ja muotoisia akkuja.

Tee se itse-rakentajat saavat meiltä myös irtoakkuja juotoskorvilla, katso Akut juotoskorvilla.

Jos haluat rakentaa akun itse, tässä englanniksi ohjeet mitä projekti pitää sisällään: Instructables – Make an Inexpensive Lithium-Ion Battery Pack

Uudelleen kennottaminen

Lähes kaikkien akkutoimisten laitteiden akut voidaan vaihtaa uusiin, eli kennottaa. Laadukkaat sähkötyökalut ovat usein vielä täydessä iskussa, kun akku hyytyy. Pienellä panostuksella laite saa uuden elämän, usein pidemmän akkukeston kera. Vanhoissa laitteissa käytetään usein Ni-Cd tai Ni-MH akkuja. Ni-Cd akut sisältävät ympäristölle haitallista cadmiumia, joten niiden käyttöä ei enää sallita uusissa laitteissa.

Uudelleen kennottaa voi esimerkiksi akkuporakoneet ja muut käsityökalut, mittalaitteet, lyhyen kantaman puhelimet, rahastuslaitteet, erikoistyökalut sekä sairaanhoidon välineet.

Myös litiumakkuja voidaan kennottaa uudelleen, mutta yleensä vaihtoprosessi on nikkeliakkuja monimutkaisempi. Litium-akuissa on usein kennojen jännitettä valvovaa elektroniikkaa, joka akusta riippuen täytyy pitää jännitteisenä kennojen vaihdon ajan. Elektroniikka valvoo kaikkien kennojen (tai kennoparien) jännitteitä erikseen.

Tämän takia kannettavan tietokoneen akkua ei kannata kennottaa, sillä työ maksaa enemmän kuin uusi tarvikeakku. Ota yhteyttä, jos tarvitset uutta akkua läppäriin, toimitamme sen noin viikon kuluessa.

Tiedustelut mieluiten sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Sisällytä viestiin:

1. Haluttu käyttöjännite. Li-Ion akuissa jännite menee 3,7V portain.
2. Haluttu kapasiteetti, tai tehonkulutus ja aika minkä akku pitäisi yhdellä latauksella toimia. Tällöin voimme laskea kapasiteetin.
3. Maksimi virran ottoteho. Tämä määrittää käytettävän kennon ja BMS-valinnan.
4. Akun mekaaninen muoto tai tila, johon sen pitää mahtua.
5. Tiiveysluokka
6. Ulostulojohtojen pituus ja liittimen tyyppi.
7. Haluttu latausaika, tämä määrittää laturin tyypin. Jos asiakkaalla oma laturi, laturin pistokkeen tyyppi – ellet asenna itse.
8. Tarvitaanko akun tilan indikaattoria.

Jos etsit uutta akkua vanhan tilalle, täältä ”Uudet sähköpyörien akut

Näytetään tulokset 1–12 / 18

Näytetään tulokset 1–12 / 18