BATTERIINFORMATION FÖR ATT VÄLJA RÄTT BATTERI

Batterityper

Typ Kemi Märkspänning Laddningsspänning
ICR LiCoO2 (LiCoO2) 3,7 V 4,2 V
IMR LiMn, Ny prestanda 3,7 V 4,2 V
IFR LiFePO4 (1) 3,3 V 3,6 V

ICR är den vanligaste typen av batteri.

IMR kapacitet ICR batteri mindre, men maximal urladdningshastighet mycket högre.

IFR märkspänning lägre, men tål mycket hög kontinuerlig ström, är också lättare än de tidigare.

Li-Ion batteri maximal kontinuerlig urladdningsström

Eftersom de sätt på vilka olika tillverkare rapporterar batteriets maximala urladdningsström skiljer sig avsevärt, ger vi vår egen rekommendation som den största urladdningsre reverbe. Vår egen rekommendation bygger på batteritester som utförs av våra egna och andra.

Batterier ger en betydligt hög urladdningsström under extrema förhållanden, men batterierna håller inte länge. Efter några bett vid maximal ström är batteriet tidigare, eftersom batteriet värms upp över det rekommenderade temperaturområdet. Vår rekommendation är den maximala ström som batteriet faktiskt kan producera enligt testerna. Detta värde är lämpligt för att välja batteri för e-cigaretter som sådana. När vi följer vår rekommendation, batteriet varar mycket längre i e-cigarett användning.

Om användningen av en hög effekt ficklampa är kontinuerlig och långsiktig, är det värt den rekommendation vi ger att göra ca 30% - 50% minskning. Men de flesta av ficklampor är låg effekt och kräver bara några ampere av makt. 

Vissa tillverkare rapporterar den maximala kontinuerliga ansvarsfrihet ström, andra rapporterar maximal puls ström, och vissa rapporterar båda. Men för närvarande är de värden som rapporterats av nästan alla tillverkare långt över toppen.